Hei vaan, hei!

Kotirouvakoulun alkeiskurssilaisena ja vanhana keittiötaitojen uusavuttomana jaan kanssanne päivän reseptin. Kokki-ihmiset ja muut alan sankarit voivat hienotunteisesti kääntää katseensa hetkeksi muualle, ettei ala sieluun koskea.

Ostin kaupasta seuraavat tuotteet:
- kiinankaali
- porkkanoita
- omena
- dippijauhe (tsatsiki)
- maustamatonta jogurttia (rasvaisempi Ahon jogurtti)
- juustokuorrutteisia savumakrillifileitä
- perunoita

Keittiössä toimin näin:
- kuorin perunat, paloittelin ne suupalan kokoisiksi ja laitoin veteen kiehumaan
- otin pari desiä maustamatonta jogurttia, sekoitin dipin ja laitoin kylmään
- kuorin ja raastoin muutamat porkkanan
- kuorin ja kuutioin omenan
- suikaloin kiinankaalia
- sekoitin porkkanaraasteen, omenakuutiot ja kiinankaalisiipaleet yhteen ja laitoin sekaan muutaman tipan jääkaapista löytynyttä sitruunamehua
- valmiit keitetyt perunapalat kaadoin paistinpannulle, jossa oli hieman öljyä
- hutkaisin perunoille hieman jotain grillimaustetta ja pyörittelin pannulla
- tökkäsin juustomakrillifileen lautasella mikroaaltouuniin

Katoin pöydän näin:
- isolle lautaselle makrilli, 1/4 salaattia ja 1/4 perunoita
- dippikastike jääkaapista etupäässä salaatille ja perunoille
- juomaksi kylmää vettä lirauksella sitruunamehua

Heppu on tiettävästi vielä hengissä, mutta ruokalevolla. Otti toisenkin annoksen.