Alkoi sataa sillä sekunnilla, kun astuin ulos ovesta, pihalta kadulle. Nyt olen syksyisen märkä.

Postikortteja

Kävin edullisessa korttikaupassa ostamassa lisää postikortteja. The postcard crossing project alkaa tuottaa tulosta! Ensimmäinen korttini on päässyt jo perille, joten nyt on lupa odotella korttia itsellekin. Laitoin pari korttia maailmalle sen kunniaksi ja ostin muutaman kivan kortin kotikaupungistani odottamaan uusia osoitteita.

Kirjoja

Palautin pari kirjaa kirjastoon ja kiertelin huimauksessani muutamalla hyllyllä. Voi jestas, kun ei voi nykyisin yhtään muistaa, mitä kirjoja on lukenut. Olen hipelöinyt ajan saatossa hyllyjä monet kerrat, lukenut takakansia, ihaillut etukansia, kaivannut lainassa olevia tiettyjä kirjoja, kantanut joitain kotiin ehtimättä lukea. Miksi, oi miksi en ole aikoinaan alkanut pitää listaa lukemistani kirjoista. Niitä kun on määrättömästi. Lainasin:

Virtanen, Ville - Menkää mielenhäiriöön
Kirja, joka on ollut tarkoitus lukea sen julkaisemisesta saakka. Siitähän onkin vasta neljä vuotta aikaa. Olen hyvin hämmästynyt siitä, etten mielestäni ole lukenut tätä kirjaa aiemmin. "Raju ja vino kertomus 60-luvulla syntyneen kaupunkilaissällin elämästä, ratsastamisesta, Teatterikorkeakoulusta, naisista, kuuluisuudesta, taiteen vaatimuksista ja siitä miten tullaan mielenhäiriön priimusoppilaaksi - kuinkas muuten."

Mäkelä, Hannu - Muisto
Sama tarina kuin tuon Virtasen kirjan kanssa, myöskin vuodelta 2001. Mäkelä tuli minulle tutuksi jo lapsena rakkaiden Herra Huu -kirjojen muodossa. Kiinnostuin hänen muista kirjoistaan siinä vaiheessa, kun vuonna 1999 julkaistiin Äiti.

Varis, Tuula-Liina - Pikku naisia
Luin pari vuotta sitten Variksen kirjan Rakas. Pidin siitä paljon. Tarkoitus oli lukea enemmänkin Variksen tuotantoa, mutta aie on ilmeisesti unohtunut jonnekin. Selailin kirjaa Maan päällä paikka yksi on, jota työkaveri aikoinaan suositteli. En ollut ihan varma, olenko lukenutkin sen silloin. Lainasin Pikku naisia, jota en ainakaan ole lukenut.

Lähtö

Heppu tuli noutamaan. On väsynyt töistä, kaupunkikierroksesta ja kuntosalista, joten olen nyt kiltti tyttö ja laittaudun tästä kaikkine kamppeineni matkaan yhtään tämän enempää vitkuttelematta. Esa säppiin ja laukkuun.