Tiedättehän, kuinka ihmisillä on erilaisia tapoja tehdä asioita vaikkapa kotitalouden saralla. Meilläkin on näitä erilaisia tottumuksia hepun kanssa. Omat tottumuksemme. Ne, jotka voivat toisen silmissä näyttää peräti omituisilta tai ainakin vaivalloisemmilta tai yksinkertaisesti vääriltä. Joitain asioitahan ei voi tehdä kuin yhdellä tavalla oikein.

Minä jättäisin voiveitsen luonnostaan pöydälle odottelemaan seuraavaa voileipäsessiota, kun hepun mielestä se taas pitäisi laittaa margariinirasian kanssa jääkaappiin. No, minäpä olen sellainen jukuri, ettei se veitsi sinne jääkaappiin niin vain aina menekään! Herranen aika!

Eräänä päivänä pöydälle oli ilmestynyt A4-kokoinen paperi seuraavalla kuvalla:
kuva pienennetty

71774.jpg


Maksimoidakseni tyhmyyteni ja huonouteni en ensin edes ymmärtänyt, mistä on kysymys. Ihmettelin suureen ääneen, että mikäs se tämä on! Puukko se minun mielestäni on, eikä voiveitsi. Heppu itse aina toitottaa, että 'pitää pyrkiä olemaan eksakti'. Toruin heppua, että oli käyttänyt mokomaan lappuunsa kalliimpaa tulostuspaperia, johon heppu totesi rauhallisesti itse ostaneensa paperin. Pahus, pakko oli senkin tosiasian edessä myöntyä.

Lappu oli pöydällä useita päiviä ja tunnollisesti laitoin aina voiveitsen jääkaappiin. Ellen jonain kertana ihan piruillakseni ja kapinahengessä jättänyt veistä pöydälle. En muista, teinkö niin, mutta ainakin se kävi mielessä. Monesti!

Vanhana optimistina heppu oli eräänä päivänä postanut lapun. Huomasin lapun kaapissa ja ajattelin, ettei heppu ollut jaksanut laittaa sitä roskiin. Mutta olkoonkin optimisti, heppu myös tuntee minut aika hyvin. Eilen illalla minulta oli taas unohtunut veitsi pöydälle! Tänä aamuna lappu oli tutulla paikallaan pöydän kulmalla.

Perhana! :D