Koska opinnot ovat nyt sitten ainakin tämän viimeisimmän opinahjon osalta pulkassa, ajattelin juhlistaa asiaa koosteella, johon olen kerännyt opiskelun huippuhetkiä blogin alkumetreiltä saakka. Pidemmät jutut ovat pelkkiä linkkejä, lyhyemmät olen kopioinut sellaisenaan.

Tädiltä tulee pelkkää sössönsöötä / 5.9.2005
Syksyn ensimmäinen koulupäivä takana. Ihan riittävästi oli se 2,5 tuntia näin alkuun. Vaikkei sitä kyllä myöhemminkään hingu pidempään paikallaan istua.

Saatan sittenkin selvitä hengissä / 8.9.2005
Nyt melkein epäilyttää. Näyttää nimittäin siltä, että syksyn suunnitelma asettui uomiinsa paremmin kuin hyvin. Voiko sellainen muka olla mahdollista? Koko kuva ei luultavastikaan ole vielä täysin avautunut mulle ja juhlin tässä reaalitajuttomasti olemattomia. Mutta ollaan nyt iloisia niin kauan kuin voidaan. Pieni harha silloin tällöin on ihan terveellinen asia. Onhan?

Sama virsi / 6.10.2005

Johtopäätöksiä / 15.10.2005

Ja voi jumalauta! Satuin vilkaisemaan juuri koulun sähköpostin. Elokuun lopulla laittamani anomus eräästä suorituksesta on jumissa. Nyt siitä jaksetaan informoida minuakin, kun olen elänyt sen mukaan, että se on vain vahvistusta vaille. Näin opettava opettaja sanoi.

Perjantaiahdistus / 21.10.2005
Syysloma on lopuillaan. Loppupuoli syyslukukaudesta näyttäytyy mielessä mustana, tuskaisena suona. Asiaa ei suoranaisesti auta tuo hyvin niukasti madaltunut alkusyksyisten tehtävien pino. Tänään pitäisi saada asiaan ote, jos jotain meinaa pelastaa.

Ahkeruus palkitaan / 25.10.2005
Olin koko päivän koulussa! Kyllä! Kaikista niistä ikuisista virsistä ja kiusauksista huolimatta. Oli kaikenlaista vaivalloista asiaa tiedossa ja tietkin liukkaat, mutta porhalsin kouluun ja kestin kuin nainen!

Ylistys itselleni / 26.10.2005
Aamupäivä oli vapaata. Vilkaisut ulos vahvistivat tunnetta siitä, ettei tänään ole Herkulla koulupäivää ollenkaan. Nukahdin jopa puolilta päivin joksikin aikaa. Kun kello alkoi lähennellä iltapäivätunteja, nousin robotin lailla pystyyn ja liukastelin sinnikkäästi kouluun. Mikä vastuuntunto ja rehtiys! Huraa!

Aamuinen avautuminen / 1.11.2005

Kävin eilen juttelemassa pääopettajamme kanssa. Onneksi on edes yksi järjellinen ihminen siinäkin putiikissa. Eri henkilö siis kuin tässä episodissa, jonka muuten voitin! Vaikeaa tämä edelleen on, mutta sain tukea parille seuraavalle askeleelle tässä loputtomassa tehtävien asioiden suossa. Pieni nytkähdys eteenpäin.

Kysehän ei ole siitä, ettenkö noin yleisesti pärjäisi opinnoissani. Sehän tässä hassua onkin, kun paremmin ei voisi pärjätäkään. Opettaja sanoi, että olen hänen pitkän uransa lahjakkaimpia. Olen vain niin äärettömän turhautunut tuon koulun kanssa. Hulluinta tässä on se, että kaikesta tästä huolimatta usko omiin kykyihini on hukassa.

3385.jpg

Nyt lykästi / 3.11.2005
Tunnollisuudessani kampesin tänäkin aamuna kouluun, vaikka juuri tänään ei olisi ollut aivan ehdoton pakko mennä. Mieli oli kohtuullisen hyvä eilisestä selvittyäni, ja onhan sentään viikon viimeinen koulupäivä. Kyllä! Olen tietoinen siitä, että on torstai - tästähän on toisaalla ollut pientä sekavuutta. Huomenna ei vain ole minkään sortin luentoja.

Niin, se lykästäminen! Meitä olikin sitten kokoontunut aamun opetusta kuulemaan ihan kokonaiset 2/5 pienestä ryhmästämme. Pisteet kotiin - loistin läsnäolollani! Samoin koko opetustuokio lyheni puoleen, joten olen jo kotona. Hiiohei!

Positiivinen syke / 4.11.2005
Tämän hetken hyvä mieli ja se positiivinen syke pohjaavat kaikkien yllätykseksi opiskeluihini. Mistäs nyt tuulee? moni varsin aiheellisesti saattaa kysyä. Alkuviikon palaveri opettajan kanssa antoi sen verran tukea ja uskoa, että olen onnistunut järjestämään itselleni lupaavat oltavat ensi keväälle.

Päivät kuin satua / 8.11.2005

Jotain ihmeellistä tapahtui tänään koulussa. Innostuin! Kammoksuttavimmalla kurssilla! Sattui vain sellainen aihe, jonka aion lisätä omaan repertuaariini. Muutenkin on selvästi jonkinlaista luovaa puuskaa aistittavissa, sekä ihan yleistä ideatulvaa. Tietystikin silloin, kun puolet ajasta on jo tahmattu ja alkaa olla vaikea mahduttaa kaikkia ideoita loppuajalle. Lisäksi sain yhden oppimispäiväkirjan palautettua! Jei!

Zombi / 14.11.2005


Viikonloppu alkaa / 17.11.2005
Sain armonaikaa kirjoitteluuni, joka piti palauttaa eilen. Hoidan sen nyt loppuun, siivoilen hieman ja jään odottamaan heppua töistä. Silloin on aika laittaa Esa laatikkoon ja matkaan. Pitäisi myös orientoitua yhden vieraskielisen esseen kirjoittamiseen ja kirjareferaattiin. Kiinnostaa näin paljon: -

Rypäleet liian hintavia / 18.11.2005

Sain sen aikataulusta jäljessä laahanneen työn valmiiksi ja postiin. Ihmeekseni sain myös vision erään isohkon oppimispäiväkirjan laatimisesta. Koko syksyhän sitä onkin odoteltu. Siitä nyt ei sitten tule ehkä ihan tarkalleen päiväkirjamainen, mutta uskon lopputuloksen tyydyttävän kaikkia osapuolia. Itselleni se tulee ainakin antamaan enemmän kuin se väkisin väännetty oppimispäiväkirjakuvio, ja se kai tässä on tärkeintä. Tai se, että kunhan tulee edes jotain.

Muina hamstereina / 21.11.2005
On se jännä juttu, että vaikka kuinka aamulla tuntuu, ettei yksinkertaisesti pysty lähtemään kouluun ja istumaan siellä asiallisena ynnä tarkkavaisena, niin siitä huolimatta jalat vievät sinne ja luennoistakin selviää hengissä.

Joulumielen herättelyä / 5.12.2005
Hyvä mieli. Sain siitä viimeisimmästä pahuuden tentistä täydet. Kuin myös sitä edeltäneestä. En ymmärrä ristiriitaa, joka vallitsee itseeni uskomisen ja koulumenestyksen välillä. Edeltävä on heikohko, jälkimmäinen varsin hyvä. No, tasoitusta on tulossa, koska en mitenkään ehdi paneutua kunnolla kaikkeen, mitä pitäisi olla valmiina ennen joulua.

Nyt riitti! / 6.12.2005

Tänään kotona / 8.12.2005

Availen tässä jo ystävääni Wordiä ja kohta keitän kahvia. Tänään aion urakoida useita sivuja tekstiä, koska nyt on sittenkin mahdollisuus - ainakin teoreettinen - saada iso työ ajallaan valmiiksi. Ajallaan tarkoittaa huomista.

Fantastinen flow 8.12.2005

Olen monta kertaa päivän mittaan toivonut, että tässä koko ajan ja kiivaasti syntyvä työ olisi lopputyö, eikä mitätön kahden opintopisteen rillutus. Tekstiä vain tulee ja tulee ja tulee. On vähän vapaampi muotti kuin tiukan virallisella tutkimustyöllä. Lieneekö siinä jutun juju.

Ooooops / 11.12.2005
Vähän tuo aika tuossa hurahti muissa puuhissa kuin tenttimateriaalin parissa. Ihan vain pari sanaa ajattelin vaihtaa suunnitteluryhmän toisen osapuolen kanssa parista Kentin kappaleesta, kun ajauduimme suunnitteluryhmän erään pääsuunnitteluaiheen pauloihin.

Kaunis, mutta kipeä / 12.1.2006
Samat oksetukset, pyörrytykset ja huimaukset jylläävät edelleen. Tapojeni vastaisesti myönnyin suorin vartaloin sairauslomalle. Jos elämä kaatuu näihin poissaoloihin, niin sitten kaatuu. En jaksa enää välittää. Katsotaan ensi viikon alulla, mikä on vointi.

Otteita lauantaiaamusta / 14.1.2006

Silmäilin referoitavaa kirjaa. Ikäväkseni se on paksumpi kuin muistelin.

Hui, arki! / 17.1.2006
Tänään alkaa arki, josta olen ollut neljä viikkoa poissa. Loma tuli tarpeeseen, mutta nyt tuntuu niin oudolta, että ihan hirvittää. Ahdistavaa, kun en viime viikolla päässyt kouluun kurssien alkuun ja nyt pitää yrittää kaikesta päästä kärryille. Opettajat ovat kuitenkin olleet sähköposteissaan ymmärtäväisiä vointini suhteen, se tuntuu ihan mukavalta.

Miettimys 16.1.2006
Toisaalta tämä tola herättää myös pientä iloa. Kontrollifriikki suorittaja minussa alkaa menettää otettaan. Ehkä olen hiljalleen alkanut luottaa siihen, että elämä kantaa - joka tapauksessa. Aina ei tarvitse tietää kaikkea, osata kaikkea, järjestää kaikkea, stressata kaikesta. Ja ehkä yhden äärilaidan jälkeen on hipaistava toista äärilaitaa ennen kuin löytää sen kuuluisan kultaisen keskitien.

30867.jpg

Kumpaa uskoa? / 24.1.2006
Käyn jälleen kerran taistoa itseni kanssa, aiheena aamupäivän ohjelma. Kalenteri kertoo siinä kohden olevan luentoja, kun taas sisäinen minäni kertoo aamupäivän olevan vapaa. Kumpaa uskoa?

Nelosia ja vähän muutakin / 26.1.2006
Sain eilen kuulla, että tämän päivän aamuluento on peruttu jonkun muun kuin minun toimesta! Mahtavaa! Iltapäiväkin on kuulemma jollain tapaa tynkä.

Olipa taas vaikeaa / 31.3.2006
Uskomattoman taistelun jälkeen sain itseni kouluun. Kiitos hepulle ymmärtäväisestä suhtautumisesta, tsemppaamisesta ja kaikesta muusta psyykkaamisesta. Täällä ollaan!

Rastia seinään, ystävät! / 1.2.2006
Olen edelleen koulussa! En ole rimpuillut minnekään, vaan istunut asiallisesti ja aktiivisena kaikilla luennoilla. Lisäksi olen lukenut koko päivän tenttiin muistiinpanoja tehden. Eiköhän tässä ole tehokkuutta koko helmikuulle. Onneksi tuli hoidettua pois alta heti ensimmäisenä päivänä.

Toinen toista / 2.2.2006
Tämän päivän kouluosiosta en viitsisi edes puhua. Menin aamulla kouluun pakon edessä, totesin vallitsevan tilanteen mahdottomaksi, tulostin vuokrakuitin, kirjoitin kirjeen ja nyt olen kotona - ollut jo tovin. Ilmeisesti iltapäiväksi olisi aiheellista mennä takaisin, jos ei halua harmeja itselleen.

Liekeissä / 3.2.2006
Minulla oli eilen kunnianhimoinen ajatus hoitaa tänään rästitöitä pois alta. Luuletteko, että onnistuu? Juu, en luule minäkään.

Ryhtiliike / 14.2.2006

Kouluhommeli numero yksi on jo auki Wordissä, saanut muutaman rivin uutta täytettäkin. Pakko ryhdistäytyä näin viimeisenä päivänä, vaikka valmiina on tieto siitä, että tunnit eivät tule riittämään.

Ammatillinen kasvu / 20.2.2006
Olen tässä viime aikoina pohdiskellut opintojen ja töiden edetessä ammatillista minääni. Aika jännää, kuinka kaiken tekemisen ohessa se on ihan oikeasti kasvanut, miltei salakavalasti. Mielenkiintoista kelata mielessään vuosia taaksepäin ja huomata, kuinka eri tavalla osaisi nyt toimia tai kuinka paljon varmempi olisi nyt kuin joissain aiemmissa tilanteissa. Ei siis ihan turhaa tuskailua, hyvä niin.

Hei vähänkö hienoa! / 4.3.2006
Olen saamassa jalkaa oven väliin haluamaani paikkaan. Eilen väläyteltiin mahdollisuuksia kesän suhteen. Jos asiat toteutuvat parhaalla mahdollisella tavalla, on kesän toimeentulo turvattu ja opintopisteitä ropisee tilille kuin itsestään siten, että syksyllä jää aikaa ns. oleellisempaan. Toki sillä kustannuksella, että kesällä ei lomailla. Se nyt kuuluu tähän elämänvaiheeseen.

Tänään ei ole maanantai, eihän? / 8.3.2006
Laskeskelin opintopisteitäni ja tajusin, että kunhan kesä on koittanut, mulla ei ole opintoja jäljellä enää pask - paljoakaan. Siis oikeastaan juuri lainkaan. Tottahan se tarkoittaa eräiden rästien tekemistä pois tässä kevään aikana, mutta siinähän ne menevät. Eikö tämä opin taival olekaan loputon suo?

Lämpörulla-Ulla / 10.3.2006

Jossain muuttolaatikossa on ohjeistus erään rästitehtävän saattamiseksi loppuun saakka. Muuton jäljiltä - eihän siitä ole kuin vajaat pari kuukautta - on kaksi laatikkoa purkamatta. Ette ehkä usko, mutta ne ovat ne laatikot, joihin olen säilönyt opiskeluun liittyvän paperimäärän. Siis tältä lukuvuodelta. Nyt on vihreä paperi hukassa. Pitäisi pian vaivautua. Tenttikirjan sijainnin tiedänkin. Plaah.

Valoisien aamujen ihme / 15.3.2006

Ainut asia, jolle kuuluu huonoa, on tenttiin lukeminen. Viikonloppuna se ihan vilpittömästi unohtui monessa kohtaa ja jotenkin sama pääsi tapahtumaan vielä maanantainakin. Eilen asia oli jo mielessä, mutta jouduin aikavääristymään. Aikavääristymässä vannoin pyhästi lukevani illalla kirjan sisällysluettelon. No voi ei! Salaisen hääblogini ulkoasu vaati juuri eilen illalla laittamista.

Uskoa kykyihin ja persoonaan / 15.3.2006
Jos päivä alkoi lupaavasti, niin sellaisena se myös jatkui. Opettaja vilkutti vihreää valoa loppuopintojeni suunnitelmille ja jos kaikki menee putkeen, on tiedossa mieleinen ja käytännöllinen paketti. Lopputyö on tietysti aina lopputyö, mutta on sen niin moni muukin kasaan saanut.

Kun kebab ei maistu / 17.3.2006

Aamulla oli se tentti. Kävi aika uskomaton tuuri, täytyy sanoa. Edellisellä kerrallahan en saanut sanaakaan paperille. Nyt taas olisi ollut aika lailla sama, vaikkei olisi lukenut sitäkään vähää kuin mitä itse sain luettua. No mutta hei! Enää yksi tentti ikinä! Siis jäljellä.

Monta palloa ilmassa / 30.3.2006


Lomatunnelmia ja mestariotoksia / 3.4.2006
Arvatkaa! Tein viimeisen viime vuoden rästityön pois alta. Siihen meni varmastikin vain vajaa tunti. Sillä lailla! Olen myös etsinyt tenttikirjan tähän hollille.

Tiistaiarkea / 4.4.2006

Jos koulu onkin ollut enimmäkseen kärvistelyä, niin opettajapuolella löytyy välillä yllättävänkin hienoa ymmärrystä. Eilen kirjoitin opettajalle sähköpostia myöhästyvästä koulutyöstä. Tunnustin reilusti, etten ole vielä edes aloittanut, eikä se ole ainokainen tehtäväni. Kerroin tsemppaavani tässä lomalla. Opettaja vastasi näin: "Tämä ei vaikuta mihinkään muuhun kuin sinun arvosanan saamisen ajankohtaan. Minun puolestani asia on ok, kunhan  työ tulee tämän kevään aikana eikä jää roikkumaan ensi vuoteen. Muista myös, että välillä pitää vetää henkeä ja rentoutua."

Lauantailänkytystä / 8.4.2006
Olen tässä yrittänyt tuota tenttikirjaakin aina välillä katsella. Hyvä kirja, mutta tenttiin lukeminen on tenttiin lukemista, oli miten oli. Kirjoitan Wordiin muistiinpanoja. Muistiinpanojen ja tukisanojen kirjoittaminen on itselleni paras tapa oppia. Se jäsentää ja lisäksi muistan asiat paremmin, jos olen ne kirjoittanut.

Heikoin penkki / 6.6.2006
Äsken kävin työpäivän päätteeksi vielä jutulla opettajani kanssa. Annoin kertoa itselleni, että johdan opintosuoritusten määrässä. Se ei sinällään tee minusta vielä ihmelasta - olen vain tehnyt yhtä poikkeusta lukuun ottamatta vuosien varrella kaiken ajallaan ja muut ilmeisesti eivät ole.

Kerta vielä! 2.7.2006
Ja ne hemmetin kouluhommat painavat päälle. Tosiasia nyt vain on se, etten todellakaan saa tämän työn ohella kiinni niin isosta asiasta kuin lopputyö. Kaikki ajattelun kapasiteetti menee töihin ja työpäivän jälkeen pää on täydessä töötissä irtiottoja kaivaten. Viikonloput tuntuvat kestävän muutaman hassun tunnin.

Älkää odottako mitään! / 15.7.2006
En ole koskenutkaan koulukirjoihin, vaikka todella olisi pitänyt. Vapaalla olen keskittynyt omiin, rentouttaviin puuhiini niin paljon kuin omatunto vain suinkin on antanut periksi. Ehkä vähän ylikin.

Komento takaisin / 14.8.2006

Huomenna olisi ollut opettajan kanssa tapaaminen tutkimussuunnitelman merkeissä. Laitoin tänään aamulla sähköpostia, että mitään tutkimussuunnitelmaa ei ole vielä olemassakaan, mutta että sovitaan lähitulevaisuudessa uusi aika, kunhan on jotain runkoa kasassa. Tällä opettajallani on ollut iso rooli, kun olen opetellut armeliaisuutta itseäni kohtaan, eikä se pettänyt taaskaan. Ymmärrystä ja luottoa riittää. Aion olla sen arvoinen. Myös nyt, kun otan asian kerrallaan, enkä yritä tehdä koko elämääni valmiiksi tänään. Jätän tilaa tästä elämänvaiheesta nauttimisellekin.

Mahtuu, mahtuu! / 25.8.2006

Tasan vuosi sitten olen todennut muun muassa seuraavaa: 'Olipa sitten kuinka kivaa tahansa, niin kyllä tuo töissä käyminen käy työstä'. Opintojen kanssa on myös sama meininki. Hyväksilukuanomusta olen tuolloinkin rustannut kuin lottokuponkia ikään. Silloinen anomus meni läpi ja paras olisi mennä tämänkin syksyn selitykset.

Huikkaan moit - moikaan huit! 18.9.2006
Hahhaa. Sydän on kevyt, koska koulusta tuli postia. Terhakka kahden sivun mittainen anomukseni eräästä hyväksiluvusta teki tehtävänsä ja vastaanotin myönteisen päätöksen. Onneksi! En tiedä, kuinka ihmeessä olisin siitä kurssista muuten rimpuillut kaiken muun elämän keskellä. Se olisi sitonut moneksi viikoksi yhteen  ainoaan asiaan ja sehän ei nyt ei kerta kaikkiaan sovi.

Saa taputtaa! / 8.12.2006
Ette ehkä usko, kun tuli itsellekin yllätyksenä, mutta olen huomaamattani tehnyt ja pian kolme tuntia opinnäytetyötä tänä aamuna. Pienet sillekin!

Kelvoton akka / 1.2.2007

Ilmoitusluontoista asiaa virsistä / 1.2.2007

"En voinut tehdä lopputyötä, koska naapurissa laulettiin virsiä" olisi minusta kuulostanut ihan pätevältä syyltä ensi keskiviikon ohjaustapaamisessa.

Lopputyötä tekevän oikeudet ja velvollisuudet / 5.2.2007

Kannustuspuheenvuoro / 6.2.2007

Olen tänään, tiistaina 6.2.07, silmäillyt läpi yhden lähdeaineiston ja kirjoittanut lopputyöhöni pari uutta kappaletta! Mahtavaa!

Yksikin rivi on eteenpäin / 7.2.2007

Olen tänään kirjoittanut muutaman rivin lopputyötä ja hieman järjestellyt aiempaa tekstiä. Tässähän on jo oikein tekemisen meininkiä! Eilen myös silmäilin pari kirjaa ja laitoin tarralappuja sinne tänne, missä mielestäni oli oleellista asiaa. Sitten nukuinkin puolen tunnin päiväunet. Nukkuessa alitajunta järjestelee kätevästi tietoa, joten kannattaa nukkua paljon.

Katumusharjoituksia / 10.2.2007
Lopputyö käy mitä mainioimmin katumusharjoituksesta, kun on käyttäytynyt ikävästi lähimmäistä kohtaan. Aika monta riviä tässä onkin rustattu.

Syyllisyyden raskas taakka / 12.2.2007

Olen ollut viime päivinä tosi kiltti. Olen saanut lopputyötäkin eteenpäin useita kappaleita, enkä ole edes kiukutellut. Muistaakseni. Paljoa ainakaan. Mietinkin nyt, mikä olisi kaikista mukavin mahdollisuuksien rajoissa oleva palkinto, koska sellaisen olen totta vieköön ansainnut.

Ei keppiä vaan porkkanaa / 26.2.2007
Kirjoittelin aamupäivällä kappaleen tai parikin opinnäytetyötä. Tästä kiitokseksi ostin itselleni Anna-Leena Härkösen Loppuunkäsitelty-kirjan pokkarina.

Typerä blogi lopputyöstä / 4.3.2007

Ahkeruus on ilomme / 31.3.2007
Voi vitsi! Olen aika tyytyväinen itseeni. Tällaista kurinalaisuutta ei olekaan tähän mennessä vielä nähty, vaikka mielessä ja aikeissa on usein ollut. Lauantai, kello ei vielä kymmentäkään ja olen tehnyt jo ihan mukavan palan opinnäytetyötä.

Uutiskatsaus Herkkulaan / 28.4.2007
Tällä viikolla palautin yhden kouluhomman, joka oli kesken ehkä hulppeat kahdeksan kuukautta. Sen viimeisen puuttuvan työn, pitihän siitä ottaa kaikki irti ihan jäähyväismielessä. Kamala stressi siitäkin ollut kaikki nämä kuukaudet ja sitten viikko sitten lauantaisena aamupäivänä sen tein. Sain opettajalta kehut ja vitosen, siis nappisuoritus.

Hyvältä näyttää / 19.5.2007