Edit: 18.25 - lisätty pari yksityiskohtaa selvyyden vuoksi.

Nyt nimittäin laitetaan rasvahappoasiat kuntoon tässä sielun temppelissä.

En muista tarkalleen, mistä keskustelimme, kun heppu joitain aikoja sitten arveli riittävää rasvahappojen saantia kohdallani. Saattoi olla kausittainen runsas hiustenlähtöni. Päätimme jo tuolloin sijoittaa asiallisiin kapseleihin lähitulevaisuudessa, koska ruokavalioni ei todennäköisesti pysty turvaamaan riittävää rasvahappojen saantia.

Eilen sitten katselimme erästä lempiohjelmaamme - Olet mitä syöt. Siinä ravintoterapeutti Gillian McKeith puuttui asiakkaansa kuivaan ihoon ja kuukautisia ennen esiintyvään rintojen arkuuteen. Siinä kohtaa nostin käteni pystyyn - tutut vaivat! Gillian sanoi oireiden viittaavan liian vähäiseen hyvien rasvahappojen saantiin.

70389.jpg

"Omega -rasvahappoja on useita laatuja eri tarpeisiin. Tärkeää on myös rasvahappojen tasapaino. Puute aiheuttaa ja pahentaa monia oireita. Ihon kimmoisuus häviää, se kuivuu, kutiaa, tulehtuu, syntyy aknea, limakalvot herkistyvät, fyysinen ja psyykkinen yleiskunto heikkenee, verenpaine ja kolesteroli kohoavat, haavat paranevat huonosti, muisti heikkenee, hiukset lähtevät."

Tutulta kuulostaa. Ostin nyt alkuun viiden euron purkin ruokakaupasta, Pirkan kalaöljy A D E. Siitä riittää kapseleita kuukaudeksi. Treeniaikoina käytin myös kasvikunnan antimista valmistettuja öljytuotteita. Täytyy perehtyä asioihin uudestaan, kun osa opeista on ehtinyt unohtua parin vuoden aikana ja erilaisia koulukuntiakin löytyy vähän joka lähtöön.

Saatko riittävästi omega-3 -rasvahappoja? - testi
Rasvaisen kalan eduista olen kirjoittanut Savumakrilliherkut-hurahduksessani.