Juttelin tänään puolitoista tuntia vastaavan opettajan kanssa. Kyseessä oli keskustelu, jonka opettaja käy jokaisen kanssa koskien opiskelua. Oma opiskelunihan on ollut sinänsä ristiriitaista, että olen menestynyt loistavasti ja samalla likimain vihannut jokaista koulussa istumaani tuntia ja niitä hemmetin tehtäviä. Erityisesti koulussa istuminen on ollut tuskaista. Näyttää siis siltä, että asiat sinällään ovat ihan helppoja, mutta opiskelu on suoraan saatanasta.

En ole näitä tuntojani missään kohtaa salannut, joten keskustelumme oli avoin ja hedelmällinen. Sain pikkuisen kiinni siitä, mikä tässä oikein on kaikki nämä vuodet mättänyt. Tarvitsen virikkeitä ja haasteita. Pitkästyn tunneilla ja luennoilla kuoliaaksi. Tuskaani lisää ajatus siitä, mitä kaikkea kivaa voisin silläkin hetkellä olla tekemässä. Kotona teen useimmiten monia asioita yhtä aikaa ja viihdyn mainiosti. Istun koneella, katson televisiota, luen lehteä ja syön - esimerkiksi. Koulussa asiat eivät muutenkaan etene kovin tehokkaasti ja usein iso on on itsestäänselvää asiaa tai muuta liirumlaarumia, niin tokihan se kiristelee.

Sama ilmiö on ollut aina myös töissä. En tykkää sellaisesta, että istutaan, odotellaan ja taivastellaan - mitään ei tapahdu. Mahdollisesti vielä paljon tylsiä rutiineja tai sitten pitää keksimällä keksiä itselleen jotain tekemistä, jolla ei ole oikein kenellekään mitään merkitystä. En muistanut, että aika voisi kulua töissä niin ihanan lennokkaasti kuin tällä hetkellä kuluu. Tekeminen ei lopu, eikä haasteita ja yllätysmomentteja puutu. Samalla ollaan arjen monimuotoisuuden äärellä. Päivän mittaan tapahtuu kaikenlaista ja päässä on pidettävä useampia asioita kerralla. Huippua!

En tiedä, voiko tästä päätyä mihinkään erityiseen lopputulemaan. Opettajani totesi jälleen, että olen älykäs ja lahjakas. Itselläni on vaikeuksia noiden ominaisuuksien hahmottamisessa itsessäni. Olen ajatellut ennemminkin jonkinlaista keskittymishäiriötä, mutta diagnoosiani on kyllä aina häirinnyt se, että mielekkäisiin asioihin keskityn ihan mainiosti. Muitakin asioita pohdittiin - ihmisryhmiä ja erilaisia rakenteita. Saatan vielä kirjoittaa niistäkin jossain välissä.