Jotta asiat eivät vahingossakaan olisi liian mukavasti, on sivupohjamaailmaan ilmestynyt jokin riivaaja ja vihtahousu, joka kylvää joihinkin sivupohjiin ylimääräisiä pisteitä, kun selkänsä kääntää. Referoin sivupohjablogistani löytyvän tiedotteen tähänkin, kun moni tuskin aktiivisesti siellä käy.

Eilen ilmeni kaksi tapausta, joissa blogin sivupohja ei yhtäkkiä kaikilta osin näyttänytkään niin kuin pitäisi. Ongelmia ilmeni erityisesti laatikoiden ja kommenttien taustoissa - ne hävisivät. Toinen näistä sivupohjista oli ollut ongelmitta käytössä jo pitkän aikaa.

Katsoin koodia ja joidenkin rivien edessä oli ylimääräisiä pisteitä. Tiettyjen rivien alussa kuuluu olla piste, mutta jostain sen eteen ilmestyy omia aikojaan yksi piste lisää. Selvisi, että ylimääräiset pisteet eivät aiheuta muutoksia blogin ulkonäössä IE-selainta käytettäessä, mutta Mozilla ei enää ymmärrä koodia, kun siinä on nuo pisteet. Nämä osat jäävät siis näkymättä sivupohjassa.

Ratkaisuna
on, että noista kahdesta pisteestä toinen poistetaan. On kokeiltu myös sitä, että vioittunut koodi korjataan kopioimalla päälle toimiva koodi. Mutta ei siinä vielä kaikki! Ne pisteet ovat tulleet tuolloin takaisin. Kun blogin pitäjä on itse poistanut pisteet kopioimatta mitään uudestaan, on jälki ollut pysyvää - toistaiseksi, ongelmahan ilmeni vasta eilen.

Seuraan tilannetta ja otan yhteyttä Vuodatuksen Tuomakseen, jos ongelma jatkuu tai näitä tapauksia tulee lisää. Itsehän en tälle asialle mitään voi, ymmärtänette sen. Raportoikaa ongelmista kuitenkin sähköpostilla minulle, että ongelman laajuus ja kaikki sen kitkutukset selviäisivät.

Nyt en sano muuta kuin että olisin kyllä pärjännyt kivasti ilman tätäkin ongelmaa. Melkein itkua tihrustin eilen illalla, kun ei uni meinannut tulla ja arki on taas edessä. Jaksamisen rajoilla mennään ja maksaisin ison rahan, jos saisin nyt vain jäädä tähän. Vartin päästä pitäisi olla töissä.