Ai vitsit, ai vitsit! Kolme täysin vapaata päivää edessä ja maailman parhaassa seurassa, eli itseni kanssa! No hyvä on, heppua tulee varmasti ikävä, mutta senkin uhalla on ihanaa olla yksin.

Olen varautunut:

- Kaapit ovat täynnä ruokaa. Kävin eilen kaupassa ja heppu tuli mukaan ihan vain kantoavuksi. Kulki korin kanssa perässä ja nauroi, kun kauhoin kaikkea kaksin kappalein. Vaimo varautuu! Enpä muista, milloin olisin ostanut kerralla niin paljon ruokaa.

- Kirjoja! Normaalin yhden viikonloppupokkarin sijaan ostinkin kolme ja tänään posti toi vielä Harlan Cobenin No second chance -kirjan. Kiitos eBay! Otin varaslähdön ja aloitin jo eilen Outi Pakkasen Ruohonleikkaajan. Aiemmin olen lukenut häneltä muistaakseni kirjat Kuolema käy jatkoilla ja Punainen pallotuoli. Tykkään ja voisin hyvin lukea koko tuotannon. Lisäksi odottavat Laila Hietamiehen Unohduksen lumet ja Pirjo Rissasen Posliinihäät.

Muistaessani suosittelen vielä sellaista kirjaa kuin Sirpa Kähkösen Mustat morsiamet (1998), jonka ostin viime viikonlopun pokkariksi. Jos pitää historiallisista romaaneista, niin tässä olisi 20-luvun Suomesta mainio tarina höystettynä savon murteella. Kirja on saanut Savonia-palkinnon. Tämä oli ensimmäinen Kähköseni ja olen ilahtunut tästäkin löydöstä. Aion lukea hänen muutkin kirjansa.

On luvattu aurinkoista! Ehkäpä kirmailen ulos lukemaan heti huomenna.

Hyvää juhannusta!