Koska elelen ison osan aikaa pienessä muumimaailmassani, jossa arkiset tapahtumat saavat jalansijaa vain satunnaisesti, tuli huominen itsenäisyyspäivä minulle yllätyksenä. Kyllä minä tiedän, että Suomen itsenäisyyttä juhlitaan 6.12.06 ja silloin on pyhä. Meillä on vuosipäiväkin silloin. Mutta kas, kun muumimaailmassa eletään edelleen suunnilleen lokakuussa.

Meinasin jo ihan hermostua, kun heppu eilen näytti täydennettyä jääkaapin sisältöä ja mainitsi, että kun kaupat eivät ole keskiviikkona auki. Mietin, jo että mitä ihmettä se nyt taas keksii omiaan. Hepulla kun on tapana höpötellä kaikenlaista tolkutonta, etten meinaa perässä pysyä ja joskus se väsyttää, eli ärsyttää. Kyllästyneen kipakasti kysyin, että ai miten niin ei kaupat ole auki. Hyvänen aika, keskellä viikkoa! Niin itsenäisyyspäivä onkin jo nyt!

Siis tavallaan tiesin, että oli 4.12. ja sitä rataa, mutta itsenäisyyspäivän olin sijoittanut parin viikon päähän viikonlopuksi. Ja heppu vaan hyräilee, että käy muumilaaksoon, käy muumilaaksoon.