Hepun kanssa oli eilen illalla käynnissä jokin väsynyt höpöhöpökeskustelu, josta heppu viittasi käsitykseensä siitä, kuinka kuuluisat itämaan tietäjät tiesivät, kuinka toimia. Kirjasin naurusta repeillen ylös tämän lauseen:
"Ottakaa ne mehramit ja ohramit ja kävelkää tuohon suuntaan!"

Ulkona vallitsee harmaus ja parkkipaikalla jyristää aura-auto yöllä sataneen lumen velvoittamana. Olikos nyt helmikuu vai huhtikuu, mitä? Tunnen syyllisyyttä tästä luonnonilmiöstä. Minulla nimittäin alkoi tänään hiihtoloma ja onhan sitä silloin oltava kelit kohdallaan, vaikken omista edes suksia. Että anteeksi vaan.

Tajusin äsken, mistä haamupäivitykset blogeissani johtuvat. Mur. Olen ohjelmoinut sivupalkkeihin nuo Viimeisimmät merkinnät -laatikot. Viimeisin kirjoitus ilmestyy sinne viiveellä ja sitten Blogilista katsoo, että tämä on taas päivittynyt. Pitääpä pohtia ratkaisua tälle. Kuitenkin tykkäisin noista laatikoista. Ajattelen, että ne palvelevat ainakin näin usein päivittyvässä blogissa ihan kivasti esimerkiksi niitä lukijoita, jotka käyvät harvemmin. Lienenkö oikeassa?

Tekniikkapohdintaa

Olen ajatellut sitäkin, että minun puolestani Blogilistan ei edes tarvitsisi  automaattisesti etsiä päivittyneitä blogeja, koska kuitenkin käyn itse joka kirjoituskerran jälkeen klikkailemassa tarkistukset. Ymmärrän, että kännykän tai sähköpostin kautta merkintöjä postaavat ainakin tarvitsevat Blogilistan automaattisia tarkistuksia, mutta olisikohan teknisesti mahdollista valita oman blogin kohdalla, tarkistetaanko sen päivityksiä automaattisesti? Blogilistan tarkistustiheyttä vieläpä tihennettiin jokin aika sitten ja se minun näkökulmasta katsoen vain lisää ärsyttäviä haamupäivityksiä. Taidan laittaa postia asiasta.