Kiitos kommenteista edelliseen merkintään! Huomaan, että asiat kaipaavat vielä hieman lisävaloa. Jätin kertomasta itsestäni aika oleellisia asioita, jotka nyt nekin on tuotava julki kokonaiskuvan nimissä.

Olen kuulunut ihmisiin, joiden mielestä tuote menee vanhaksi sillä kellonlyömällä kuin pakkauksessa ilmoitetaan. Aivan niin kuin Vale ja Brandon kommentoivat. Kun on jonkun kerran viettänyt vähemmän rattoisia hetkiä vanhentuneen ruoka-aineen vuoksi, sitä tulee aika tarkaksi näissä asioissa. Eikä kai aina tarvita tätä traumaakaan. Viime vuosien aikana olen hieman tokeentunut tästä, mutta vahtaan edelleen päiväyksiä hyvin huolellisesti, vaikka luotan myös jonkin verran hajuaistiini.

Minusta on hyvin vastenmielistä heittää ruokaa pois. Opiskeluaikanakin kun on vähistä rahoistaan ruokaa ostanut, niin onhan se nyt hulluutta laittaa ruokaa haaskuuseen. Ja muutenkin. Jos ruokaa aikoo heittää pois, se  täytyisi tehdä heti. Jatkossa se on  päivä päivältä kuvottavampi tehtävä. Hyi olkoon! Nämä ominaisuudet ovat huono yhdistelmä ja aiheuttavat minussa sen, etten saa heitetyksi ruokaa pois ajoissa. Ihan niin kuin se siitä enää syömäkelpoiseksi muuttuisi!

Heppu astuu kuvaan tässä vaiheessa. Hän ei niinkään kavahda historiaan siirtyneitä päiväyksiä, mutta ärsyyntyy syvästi siitä, että jääkapissa lojuu viemässä tilaa ruokia, joita kukaan ei enää koskaan aio syödä. Minä taas sain tarpeekseni siitä jatkuvasta tivaamisesta, aionko vielä syödä sitä sun tätä. Erityisesti, jos tällä vain alleviivattiin huonouttani ja kyse oli tuotteesta, jota päiväystä vilkaistuaan ei söisi enää edes herra itse.

Niinpä sitten sovittiin, että koska minusta on niin vaikea heittää ruokaa pois, heppu saa heittää pois ruokia, joiden päiväys on mennyt. Niistä ei tarvitse tehdä numeroa, koska olen tietoinen tästä piirteestäni ja yritän toimia fiksummin. Tämä on sitten johtanut näihin ylilyönteihin, joista edellisessä merkinnässä kerroin.

Tämä kuulostaa nyt siltä kuin meillä jäisi paljonkin ruokaa yli, joka taas ei pidä paikkaansa. Kyse on yleensä jostain maitotölkin jämästä tai ruuan rippeistä, kun tätä tapahtuu. Näiden toisistaan eriävien piirteidemme vuoksi asia vain on saanut ylenpalttisesti huomiota taloudessamme. Täytyy olla onnellinen, että parisuhteen ongelmat ovat tätä luokkaa. :D