Mukava päivä. Vapaata. Koti on siisti. Siivosin kylpyhuoneen ihan niin kuin eilen lupasin. Hetki, käyn piirtämässä rastin seinään! Heppu laittoi oikeat lamput oikeisiin huoneisiin.

Ystävyydestä

Ystävä kävi kylässä, kun oli täällä päin Suomea. Edellisestä visiitistä olikin pari kuukautta, oli tosi mukava nähdä. Olemme tunteneet toisemme kauan ja tuntuu hyvältä jutella asioista välillä sellaisen ihmisen kanssa, joka on nähnyt pitkän palan historiaani. Heitä on täällä vähän. Se on toisenlaista kuin tuoreemman ystävän, jossa taas on omat puolensa. Ystävät ovat toki jokainen omalla tavallaan tärkeitä. En ole ehkä helppo ystävä, mutta onko kukaan aina ja joka hetki.

Lettulauantai

Eilen oli puhetta lauantain lettupäivästä kommenttilootassa. Osallistuin tekemällä pannukakun! Jonain päivänä voisin tehdä ihan oikeita lettuja vaikkapa ihan pienellä taikinalla. Vähältä piti, etten ostanut Oatlyn valmista ohukaistaikinaa. Se on turhan hintava, mutta toisaalta säilyy jääkaapissa viikon avattuna, joten voi paistaa kerralla vaikka vain letun tai kaksi.

Lauantai-illan ohjelmat

Kaupassa käydessäni pohdin hetken, kävisinkö vuokraamassa elokuvan. Päätin sitten, että en käy. Televisiosta tulee kuudelta Roolihuijaus, jota olemme molemmat muistaessamme seuranneet. Heti sen jälkeen alkaa toisella kanavalla uudet American Idol -mittelöt.

Yhdeksältä tulee illan elokuvana Lancelot - ensimmäinen ritari. Tulikohan se muutama vuosi sitten jouluna? Muistan jonkun hämärän jutun, jonka mukaan aioin antaa lapselleni nimeksi Lancelot. Hihhih. Sitä leffaa en välttämättä jaksa katsoa, mutta kirjoja piisaa!

Sopimus arkiaamuista

Tajusin joskus loppuviikosta herääväni joka aamu liian aikaisin siihen, että paleltaa. Olen nyt päätellyt sen johtuvan siitä, että heppu - tuo ihmislämpöpatteri - poistuu aamuvuoroviikkoina sängystä aikaisin, jonka jälkeen lämpötila sängyssä kääntyy laskuun. Ennaltaehkäisynä heppu tästä eteenpäin peittelee lähtiessään minut ja peittoni vielä omalla peitollaan.

Muisto alkuajoilta

Heppu kuuntelee CMXää. Tajusin, että siitä tulee mielen alkuaikamme, vaikka bändi oli olemassa minulle jo kauan ennen. Heppu kuunteli sitä silloin alkuaikoina. Taisimme molemmat käydä tahoillamme keikallakin saman kiertueen aikana vähän ennen tapaamistamme.

53.jpg