Loppiainen on juhla, joka päättää joulun pyhät. Kristillisissä kirkoissa se on Vapahtajan kasteen juhla, jota nimitetään myös Jumalan ilmestymisen juhlaksi eli teofaniaksi. Juhlalla on myös nimi epifania, valon juhla eli oikean uskon ja tiedon valkeuden antamista ihmisille.

Loppiaisen karjalankielinen nimitys on vieristä, sanasta risti, koska loppiaisena toimitetaan ortodoksisessa kirkossa veden vihkiminen upottamalla risti veteen. Loppiainen on yksi ortodoksisen kirkon 12 suuresta juhlasta ja se on pääsiäisen ja joulun ohella vanhin kristillisistä juhlista.

Katolisessa kirkossa muistellaan loppiaisena myös tietäjien saapumista Beetlehemiin ja sitä nimitetään kolmen kuninkaan juhlaksi.

Lähde: Wikipedia

No niin, se siitä. Heppu viittoilee sängystä ja puhuu siihen malliin kuin olisi muuttamassa koko irtaimistoni jo tänään. Piti toppuutella. Kannettavaa riittää ihan noista kaapeista ensihätään, kun kuitenkin asun tässä vielä jonkinlaisen hetken. Uusi asukaskin ilmoittautui tänään. Asiat tuntuvat sujuvan mutkattomasti silläkin saralla. Asia kerrallaan.

Epämääräinen lihasjumi on hieman hellittänyt, joten uskaltauduin eilen taas kokeilemaan pilates-rengasta ja aerobic-mattoa. Ai että! Kyllä tuota liikkumista on kaivannut. Nyt sopii parhaiten nämä kotijumpat. Luksusta, kun ei tarvitse lähteä mihinkään ja saa itse valita musiikit. Eilen mentiin Gwen Stefanin tahtiin.

Joko maistoitte appelsiiniriisiä? Kermavaahtoon voi käyttää kevyttä versiota ja korvata osan maitorahkalla. Heppu oli muuten ostanut kaupasta niin isoja appelsiineja, että söin eilen yhtä appelsiinia varmaan tunnin.