Kuinka kyläillä oikein

No niin. Vuokraisäntä kävi ja asiat ovat sillä saralla kunnossa. Mutta jos sovitaan, että vierailu tapahtuu kello 12, niin silloin tullaan kello 12 - ei 11:15. Olin onneksi käynyt suihkussa hyvissä ajoin ja laitellut paikatkin ihan kuntoon jo aiemmin aamulla. Myös lumiset kengät sopisi ottaa ovella pois. Muuten ei ole kuin hyvää sanottavaa.

Postia

Posti tuli ja toi ihanan levylahjan! Laitoin soimaan ja kuulostaa niiin lupaavalta. Ranskalaista. Neiti Kaaokselle tiedoksi, että taitaa mennä häämusiikkipinoon ainakin tämä Charles Aznavour! Jei! Menee hyvin Edith Piafin kylkeen. Ja enempää ei sitten kerrotakaan.

Uusivuosi

Ai niin. Sellainen asiahan minulla oli vielä mielen päällä kuin uusivuosi. Sehän on ihan kohta! Milloin se on? Ylihuomenna on uudenvuodenaatto. Enpä ole tajunnut. Heppu vain kysyi, mitä haluaisin silloin tehdä. En mitään, olla vaan.

Hepulla saattaa olla joku hinku. Ja minusta saattaa tuntua kurjalta viettää uudenvuodenyö yksin, vaikken muuten koe tarvetta tätä tapahtumaa mitenkään erityisesti noteerata. Mutta jos heppu haluaa mennä, niin menee sitten. Minä käperryn peittoihin lukemaan ja ajattelen hellästi koiria, jotka pelkäävät ilotulitusraketteja.

Vuoden ensimmäisen päivän juhla on vakiintunut käsite, ja sen nimitys on yhdyssana: uusivuosi. Vakiintuneita ovat myös aattopäivän ja muiden vuodenvaihteen hetkien nimitykset, jotka sisältävät sanan uusivuosi, ja niinpä niidenkin nimitykset kirjoitetaan yhteen: uusivuosi, uudenvuodenpäivä, uudenvuodenyö, uudenvuodenaatto. Myös aattoa edeltävän päivän nimitys aatonaatto on yhdyssana. Toivotuksessa hyvää uutta vuotta tarkoitetaan koko tulevaa vuotta eikä vain sen ensimmäistä päivää, ja siksi sanat kirjoitetaan erikseen.


Tartutin heppuun tämän 37,4 asteen kuumeen.
Kohta saan hilloa pannukakulle!