Eilen kirjoittelin postimerkkiostoksistani, joista tulikin mieleen vielä lisää tarinaa.

En kerää postimerkkejä, enkä tunne harrastusta kohtaan sinällään vetoakaan, mutta postimerkit ovat ihania! Harmi, että niistä tulee nykyisin nähtyä vain murto-osa, kun aika vähän on ollut tuota kirjeliikennettä saati sitten että olisi juuri muita merkkejä käyttänyt kuin tavallisia ykkösluokan kirjepostimerkkejä ja niistäkin lähinnä R-kioskin valikoiman. Eilen ostin uuden kansainvälisemmän askarteluharrastuksen vuoksi vähän muitakin merkkejä ja heti tuli hienouksia vastaan. 0,95 € -merkissä on ennustaja.

Tänä vuonna on juhlavuosi, kun suomalainen postimerkki täyttää 150 vuotta!

Joskus talvemmalla tuli Postin tiedotuslehti, jossa esiteltiin tulevan kevään uutuusmerkkejä. Muistan, kun selasin sitä keittiön pöydän ääressä hepun istuessa pöydän toisella puolella. Hihkuin innoissani, ihastelin "Oi, tuollaisia keiju-merkkejäkin!" ja luin kiinnostavimpia kuvauksia ääneen. Taisin välillä tuputtaa lehteä hepun suuntaan, että katso!

Jossain vaiheessa tulin katsoneeksi hepun ilmettä, joka oli rakastavan huvittunut. Paino sanalla 'huvittunut'.  Heppu sanoi, ettei ole koskaan nähnyt kenenkään innostuvan uusista postimerkeistä vastaavalla tavalla - liekö laisinkaan. Minä taas olin tyrmistynyt tiedosta, ettei heppua voinut vähempää kiinnostaa, millaisilla postimerkeillä posti kulki. "Siis häh?! Eikö nää muka kiinnosta sua yhtään?!" :D

Pitäisi säästää näitä merkkejä, mitä nytkin kirjeiden mukana tulee. Joskus 10 vuotta sitten teinkin niin ja nyt olisi mukava nähdä ja muistella vanhoja merkkejä. En nyt vaan muista, mihin olen niitä säilönyt. Muistatteko ne värikkäät kirjainmerkit, joita yhdistelemällä sai sanoja kirjekuoriin? PUS!