Ystäväkirjaan oli putkahdellut uusia kysymyksiä, joista valikoin muutaman vastattavaksi aamukahvin ohella. Hartiasektori on niin jumissa, että päässä surisee. Katsotaan, tuleeko ainuttakaan järkevää lausetta.

Lauranen kysyi lempitäytettäni pitsassa. Tämä on oikeasti vaikea kysymys. Siksi, etten juuri koskaan syö pitsaa ja siksi, että on niin monta hyvää täytettä. Joskus tein itse pitsoja, joihin laitoin täytteeksi muun muassa sellaista pakastevihannessekoitusta kuin Acapulco. Siinä oli ainakin sipulia ja kidney-papuja. Oli hyvää!

Parikin ihmistä on kysynyt energisyyteni salaisuutta tai kuinka saan niin paljon aikaiseksi. Nämä aina hämmentävät, kun en koe itseäni kovin energiseksi ja aina on sen kymmenen asiaa kesken ja tekemättä. Nykyisellään tämä blogi näyttää siltä, etten todellakaan saa yhtään mitään aikaiseksi. En edes yhtä kelvollista merkintää! Tosiasiassa teen kuitenkin koko ajan jotain, vaikka vain murto-osasta raportoin täällä. Ehkä yksi selitys on, että rentoudun mieluummin puuhailemalla kuin että makaisin äksänä sängyssä. En osaa / tykkää olla jouten. Sehän on kamalan tylsää! Kenties hyvä organisointikyky ja taito tehdä useita asioita yhtä aikaa selittävät osittain mielikuvaa tehokuudesta. Aina on monta rautaa tulessa ja homma likipitäen hanskassakin.

Sitten mielenkiintoinen kysymys siitä, onko hepun vaimona sellaista kuin kuvittelin. Voisin vastata, että kyllä on. En odottanut mitään erityisiä muutoksia, koska arkihan pyörii ihan samoilla kuvioilla kuin aina ennenkin ja me olemme ne samat ihmiset kuin aina ennenkin. Avioliitto tuntuu ainakin näin melko tuoreeltaan (ja kun sen on viimein alkanut sisäistää) sellaisena hyvänä tunnetilana ja mielenrauhana. Järjellä ajateltuna elämähän on yhtä varmaa tai epävarmaa avioliitolla ja ilman, mutta ehkä miltei jokaisella on jokin kokemus sellaisesta mielenrauhasta, kun on tehnyt jonkun suuren päätöksen ja se päätös tuntuu oikealta, varmalta. Olen päättänyt tahtoa olla tuon tyypin kanssa aina ja se tuntuu hyvältä päätökseltä. Yhtä hyvältä tuntuu sen päätöksen sinetöinti tällä tavoin.

Nyt on aamukahvit hörpitty. Kiitos ja näkemiin!

Ei kun piti vielä laittaa kuva tuosta meidän pappaötökästä tältä aamulta. Jotenkin koin, että meissä oli vahvasti jotain samaa tunnelmaa pari tuntia sitten. Toinen siellä järjestelee pesäänsä puoliunessa.

255027.jpg