Huomenta! Huimaa edelleen, joten se siitä. Ei mitään uutta sillä saralla.

Nappasin joutessani Ofelialta:

1. Miksi olette aloittaneet blogaamisen?


Aloin joskus elokuulla 2005 kirjoittaa kotisivulleni lyhyitä ilmoitusluontoisia asioita. Viima suositteli muutamaankin kertaan vaihtoehtoja yleisöryntäyksiin kaatuvalle Geocitiesille. Lopulta otin vinkistä vaarin ja perehdyin LiveJournaliin. Innostuin kovasti.

Sitten tuli tuolloin vielä itselleni aivan tuntematon Matonen ehdottamaan Blogilistalle liittymistä. Avautui täysin uusi maailma ja tapahtui välitön hurahdus blogeihin. Syyskuun lopulla pakkailin LiveJournalin kasaan ja muutin tänne Vuodatukseen. LiveJournalin kuukausiin löytyvät edelleen linkit tuolta sivupalkista.

2. Minkälainen blogi saa sinut palaamaan lukemaan sitä uudelleen?

Usein mielenkiintoiset elämäntilanteet houkuttelevat koukkuun. Samoin kiinnostavalta vaikuttavat persoonat, sekä minuun kolahtava tyyli kirjoittaa ja käsitellä asioita. Luettavuuden nostan myös korkealle. Varsinkin, kun yhtäkkiä huomaan Blogilistan suosikkien yltävän kahdeksalle sivulle. Sujuva kieli, hyvä kerronta ja visuaalinen asettelu auttavat seuraamista.

Arvostan vuorovaikutusta ja yhteisöllisyyttä, joten myös kommenttien käsittelyllä on merkitystä. Isoa osaa blogeista seuraan nähdäkseni, mitä tutuiksi tulleille ihmisille milloinkin kuuluu.

3. Onko blogi kuin iso osa elämääsi?

Tässä on monta tärkeää osaa. Pidän arjen tallentamista itselleni tärkeänä, samoin jo mainitsemaani vuorovaikutusta. Tämä on yksi tapaa pitää ihmisiin yhteyttä, tutustua uusiin ihmisiin ja jakaa niin ajatuksia kuin kokemuksia. Jos blogia ei olisi, olisi jokin muu kanava ja blogin rinnalla on toki muitakin. Vastahan näihin blogeihin hurahdin, mutta ennenkin on eletty.

4. Mistä sait idean blogin aloittamiseen?

Kts. kohta 1.

5. Kuinka montaa blogia seuraat?

Mainitsinkin jo, että Blogilistalla suosikkeja on kertynyt kahdeksan sivua. Niitähän on sellaiset 50 sivullaan. Näistä läheskään kaikki eivät päivity päivittäin, eikä päivittyviäkään ole yleensä aikaa lukea joka päivä. Poimin seasta tutuimmat, jos ei ole muuhun aikaa. Yllättävän hyvin olen kuitenkin kärryillä pysynyt.

6. Oletko saanut ystäviä tätä kautta?

Kyllä olen, netin ulkopuolellekin ulottuen.

7. Oletko salattu vai julkinen?

Anonyyminä pysyttelevä julkinen.

8. Tietääkö ystäväsi blogistasi?

Osa tietää. Lähinnä sellaiset ystävät, jotka ovat aikoinaan tulleet netin kautta ystäviksi ja osaksi elämää myös netin ulkopuolella. Heppu lukee ahkerasti.