Jälleen kysymyksiä ystäväkirjastani.

Ootko kuullu kt tunstallin biisin black horse and the cherry tree?
En kai, mutta voisin mieluusti tutustua. Piti käydä vilkaisemassa kotisivuja heti!

Oletko ihana?
Osaan olla, mutta aina ei jaksa. Hepun mielestä olen usein silloinkin ihana, mutta sillä onkin pitkä pinna. Toisin kuin minulla.

Olet shakkinappula: Mikä niistä? ;-)
Paha juttu, en tunne shakkia. Tätäkin piti nyt heti käydä tutkimassa ja miellyin ratsun askelkuvioihin.

Miten sä ehdit? Varmaan joka blogissa missä käy on kommentti sulta ja itsellasikin on aika monta blogia.
En ehdikään. Kaikki on silmänlumetta. ;) Omia blogeja on useampi, mutta ainoastaan tätä ilmoitusluontoista päivitän melkeinpä päivittäin. Lehtihurahduksiin en ole ehtinyt skannata pitkään aikaan mitään, vaikka mieli on tehnyt koko ajan. Sivupohjia teen, kun ehdin ja on inspiraatio - välillä en pitkään aikaan lainkaan. Siltä vievät yksilölliset toiveet paljon aikaa ja olenkin ajatellut pitää uniikeista hieman taukoa muutenkin. Ihanat naiset on monen naisen ryhmäblogi, eikä kaipaa minua läheskään jatkuvasti toimiakseen.

Arkisin en aina ehdi lukea kuin muutaman suosikkiblogini päivitykset, mutta saatan kyllä kommentoida sitten niihin kaikkiin. Se nyt ei lopuksi vie paljoakaan aikaan. Tämä tapahtuu usein aamupalalla, johon tykkään varata aikaa reilummin. Tai sitten töitten jälkeen nollaan koneen ääressä jonkun aikaa.

Oma, miehen vai yhdistelmä? Sukunimipolitiikka avioliitossa siis.
Oma. Hepun valintaa en kerro.

Jos voittaisit lotossa, mitä muutoksia tekisit elämääsi? Vai tekisitkö mitään?
Ostaisin oman asunnon, jonka saisi laittaa juuri niin kuin haluaa seiniä ja lattioita myöten. Vuokra-asuntoihin ei useimmiten saa tehdä mitään, eikä niihin omia rahojaan viitsi satsata varsinkaan tällä muuttotiheydellä. Kaipaan asettumista yhteen asuntoon, omaan kotiin. Sisustamiseenkin menisi varmaan rahaa ja uusisin jonkin verran myös tekniikkaa. Aloittaisin myös ratsastusharrastuksen uudestaan ja kävisin useammin isän luona. Sellaisia asioita tulee mieleen ensimmäisenä. Toteuttaisin vailla huolia yhden sivutoimisen yritysideani ja kävisin silloin tällöin sijaistamassa tuolla viimeisimmällä työmaalla.

Minkä taidon haluaisit elämässäsi oppia?
Jos nyt jätetään henkiset jaloudet pois, niin graafisen suunnittelun ja toteutuksen ala kiehtoo. Valokuvaus, kuvankäsittely, painotekniikat ja semmoinen.

Suunnitteletko elämääsi paljon vai elätkö impulsiivisesti? Miksi?
Molempia. Vedän jonkinlaisia suuntaviivoja, mutta koska elämä kuitenkin lopulta paljastuu vain päivä kerrallaan enkä voi vaikuttaa kaikkeen, elän melko lyhyen tähtäimen suunnitelmilla tai kuvaisiko sana aikomukset sitä sitten paremmin. Nytkin periaatteessa on monta suunnitelmaa käsillä, mutta useimmissa on pelivaraa, koska en tiedä, missä tahdissa ja kuinka eri asiat etenevät. Töihin saattaa tulla kutsu minä päivänä tahansa ja pesti voi olla päivän tai monta kuukautta. Se taas vaikuttaa valmistumisajankohtaan ja niin edelleen. Ehkä voisi sanoa, että elän joustavien aikomusten mukaan.

Mistä sun nimimerkkis juontaa?
Kesällä 2003 löysin keskustelufoorumit ja Googlen kuvahaun. Löysin myös toinen toistaan ihanampia suklakonvehtien ja muiden herkkujen kuvia, joista oli vaikea valita vain yhtä kuvaa nimimerkin oheen. Täytyi siis keksiä nimi, johon sopisi mikä tahansa näistä herkuista ja näin ollen voisin käyttää vuorotellen kaikkia ihania herkkukuvia. Aika luonnollista, että nimimerkiksi tuli Herkku. En siis ole ajatellut nimen kuvaavan minua itseäni.

Mansikkarahkaa vai mustikkajugurttia?
Mansikkarahkaa, kiitos. Iso kulhollinen.