Valoisat aamut ja kenties jonkinlainen kierre herättävät kovin aikaisin aamulla, kuuden maissa tai aiemminkin. Yritän pysytellä sängyssä ja saada vielä unta, mutta monesti se jättää tulematta. Niin tänäkin aamuna.

Iltapäivät ovat sitten tällaisia, vaikka saan öisin unta kuitenkin vähintään kuusi tuntia. Taistelen nukahtamista ja pitkiä päiväunia vastaan, koska olo on sen jälkeen niin tukkoinen ja todennäköisesti päivällä nukkuminen vain pahentaa kierrettä. Ei voi käydä pitkäkseen lukemaan tai katsomaan elokuvaa, koska siitä uneen ei ole pitkä matka.

Äsken annoin periksi, keskeytin elokuvan ja laitoin herätyksen viidentoista minuutin päähän. Heräsin hepun salilta kotiutumiseen, kun herätykseen oli kolme minuuttia. Haukottelen hillittömäsi ja kirjoittelen tässä päästäkseni hereille. Kymmenisen minuuttia unta ja olen ihan pihalla.

Onko kevätväsymystä oikeasti olemassa? Mistä se johtuu? Onko tämä sitä?

Haluaisin kääriytyä peittoihin ja nukkua aamuun asti. En usko, että se kuitenkaan olisi ratkaisu. Vapaa aikakin on niin arvokasta, että sen haluaisi käyttää kaikkeen siihen puuhaan, mistä viikolla haaveilen. Askarteluihin lähinnä, ulkoiluun ja valokuvaamiseen. Haluaisin olla pirteä ja energinen.

Ruokavalio on ihan monipuolinen, sisältää hedelmiäkin. Viikolla en ehkä ulkoile riittävästi ja kuntoilu odottaa alkamistaan edelleen. Pitäisi voida repiytyä tämän väsymyksen läpi salille ja tai edes useammin ulos. Koiralliset ihmiset lähinurkilta, tulkaa hakemaan reippaille kävelylenkeille! Vaikka puoliväkisin.