Satuin joutessani poikkeamaan Ilta-Sanomien nettiversioon, siihen ilmaiseen malliin. Koska törmäsin muutaamaan kulmien kohottelua aiheuttavaan juttuun, on tässä blogissa seuraavaksi luvassa kiireettömän torstaiaamun lehtikatsaus.

Jenson Buttonin analyysi naiskuljettajien ongelmallisuudesta

F1-kuljettaja Jenson "Jennifer" Button on tiistaina selvittänyt miehille suunnatussa FHM-lehden haastattelussa naiskuljettajien F1-sarjassa menestymisen mahdottomuutta. Isommat tissit eivät Jensonin mukaan mahdu pieneen kilpa-autoon, G-voimat tuottavat ongelmia ja kuukautisten aikaan naisten kanssa ei uskalla radalle ollenkaan. Lisäksi naiset tisseineen häiritsisivät mekaanikkojen keskittymistä. Sun-lehden autotoimittaja Emma Parker Bowles vastasi kolumnissaan: - Kasva aikuiseksi! Jos käyttäisit vähemmän aikaa varikkotyttöjen tissien tuijotteluun, voisit ehkä voittaakin joskus.

Delfiinien äännähtelyistä ääniterapiaa sikiöille

Perulainen tiedenainen Elizabeth Yalan on mennyt askeleen pidemmälle siinä, missä monet raskaana olevat naiset muun muassa soittavat musiikkia syntymättömille lapsilleen. Vaikka ihmisten korva ei kykenekään kuulemaan delfiinien korkeataajuista ääntelyä, Yalan on kertonut Sunday Telegraphille delfiinien äänien stimuloivan sikiön aivojen hermoratoja ja kuuloaistin kehittymistä. Perussa odottavat äidit jonottavat delfiiniterapiaan ja delfiinit tuntuvat kuulemma nauttivan omasta roolistaan.

Rooma pitää huolta lemmikeistä lain nimessä

Maanantaina Roomassa vahvistettiin eläinlaki. Koiran omistajaa uhkaa jopa 500 euron sakko, jos hän laiminlyö koiransa ulkoilutarpeet. Kursituspannat, kissojen kynsien leikkaaminen ja koirien häntien & korvien typistäminen on sakkojen uhalla kielletty. Laki kieltää myös kultakalamaljojen käytön akvaariona. Lain tarkoituksena on taata Rooman miljoonille lemmikeille arvokas elämä.

Kotibileistä kuokkavieraiden mellakkakekkerit

Mikkeliläisperheen teini-ikäinen poika päätti lokakuun alulla äitinsä työmatkan aikana pitää bileet sen sijaan, että olisi mennyt sovitusti isänsä luo matkan ajaksi. Kaveriporukalle järjestetyt illatsut paisuivat sitä mukaa, kun tieto levisi kännyköiden välityksellä ulkopuolelle. Lopulta väkeä oli parisen sataa ja yhteensä kolme eri naapuria teki hälytyksen poliisille. Poliiseilla kului kaksi tuntia tilanteen rauhoittamisessa. Heitä heiteltiin olutpulloilla ja poliisiautokin yritettiin kaataa. Kodista hävisi koruja ja talo jäi siivottomaan kuntoon. Äiti teki rikosilmoituksen ja asia on poliisitutkinnassa.


Herkun kuulumisia

Omina kuulumisinani kerrottakoon eiliset lahjaostokset. Käveltyäni reilun tunnin rännässä puhkinaisilla kengilläni päätin piipahtaa kirjakaupassa. Parilla rakkaalla on ihan lähiaikoina syntymäpäivät ja satuin löytämään kumpaisellekin jotain.

Niin minun kuin hepunkin malttamattomuuden vuoksi heppu sai lahjansa heti. Heikki Ylikankaan Tie Tampereelle on dokumentoitu kuvaus Tampereen antautumiseen johtaneista sotatapahtumista Suomen sisällissodassa 1918. Aihe kiinnostaa meitä molempia ja tapahtumamiljöillä on meille myös yhteisiä, henkilökohtaisia merkityksiä.

Toista lahjaa en voi vielä paljastaa. Itselleni löysin 1,90 euron hintaan Isän ja lapsen pakomatkan, jonka kertoo tositapahtumien mukaan T.K. Jussila.