Aamupäivällä ärsyynnyin tuntuvasti hepusta. Olin mielestäni lähdössä hepun kanssa yhdessä kaupungille, mutta ennen kuin pääsin suihkusta ja sain hiukset kuivattua tyyppi oli jo käynyt ostoksilla. Ihan turhaan olin valmistautunut lähtöön, vaikka olin puheidemme perusteella ymmärryksessä ja uskossa, että otan hänet kiinni kaupungilla. Kiireen syynä (vaikkei siitä avointa tunnustusta tullutkaan) oli herran uusi värkki tietokoneeseen, jolla pystyi pelaamaan samalla matkalla ostettua uutta peliä.

Hermostuin ja lähdin. Heitin ovelta vielä jonkun kimmastuneen arvion hepusta. Harpoin kohti kauppoja kosto-ostoille. Tiimarissa olin jo sen verran leppynyt, että lähetin pahoitteluviestin. Kiukkua oli silti sen verran jäljellä, että Anttilassa sain vihdoin ja viimein toteutettua kauan ideoinnissa olleen värimaailman muutoksen olohuoneeseen. Pienessä kiukussa ei niin laske rahojaan, tiedättehän.

Lapoin siis tuotteita koriin ja mattoja taputellessani puhelin soi. Heppu tarjoutui tulemaan seuraksi. Hyvä, sanoin. Kerroin kosto-ostoistani ja totesin, että ehtii juuri sopivasti maksumieheksi. :D Heppu tuli ja kun kerta näin oli toinenkin lompakko ja kantoapu saatu paikalle, lähti se kauan suunniteltu matto vielä kaiken kukkuraksi mukaan. Olé!

Kotona suoritin verhojen lyhennyksen ihan itse! Verhoina siis jo ammoisina aikoina hyväksi todetut värilliset aluslakanat 5 € /kpl. Sohvatyynyinä on tavallisia vanhoja tyynyjä, joissa on jälleen saman sävyn tyynyliinat 2 € /kpl. Sattuikin olemaan vielä alennus noissa Basic-lakanoissa. Niissä on jo vuosia ollut hyviä tummia sävyjä pastellien rinnalla.

Tällä tavalla on tätä sävymaailmaa vaihdeltu edullisesti jo yli kymmenen vuoden ajan. Työ- ja makuuhuoneessa on leveissä ikkunoissa pystyraitaiset pussilakanat. :D Auki leikattuina ja uudelleen ompelukoneella huoliteltuina. Saman setin tyynyliinat taas sohvatyynyissä ja sängyn päällä ekstratyynyissä. Sama juttu olohuoneen edellisissä Säde-kuoseissa. Oli edullisempi vaihtoehto kuin ostaa samaa kangasta metritavarana.