Näin oudon unen. En kerro sitä tässä sen tarkemmin, mutta pakko merkitä itselle muistiin. Unessa istuin isän ja äidin väliin lohduttaakseni, ja otin molempia kädestä. Isä tarttui käteeni, mutta äiti ei heti ilmeisesti ymmärtänyt elettäni. Mainittakoon, että vanhempani ovat eronneet kauan sitten ja elävät kumpikin omilla tahoillaan, ja itse toivoin heidän eroavan.

Luin juuri lukijalta tulleen sähköpostin, joka lämmitti mieltäni kovasti. Kiitos! Kirjoitan sinulle vielä tänään. Tähän haluan kirjata pari kirjeestä herännyttä ajatusta ennen kuin juoksen velvollisuuksiini. Tuntuu suunnattoman hyvältä kuulla, että arkisista ilmoitteluistani kuultaa asioita, joita olen itse vuosien varrella joutunut paljon opettelemaan. Esimerkiksi se, että elämä on oikeasti välillä kivaa, eikä aina tarvitse stressata. Sekä se, että stressaamiseenkin on lupa ja stressi menee myös ohi. Ja tämä parisuhde, josta ei aikoinaan alkukarikoissa meinannut tulla yhtään mitään.

Kuinka paljon olemme oppineet! Välillä on hyvä pysähtyä huomaamaan, että kova työ kantaa hedelmää. Aivan ihanaa on se, että joku vilpittömästi huomaa sen ulkopuolelta ja näkee vaivan kertoa sen myös minulle. Tänään on hyvä päivä! Sellaista toivon myös kaikille teille!


Heräämisistä

Via Stello vuodattaa 8-)

1. Moneltako heräät?
Arkisin kännykkä herättää 6.45. Herään usein aamuyöstä, mutta totta kai nukun taas silloin, kun kello soi. Joka toinen viikko herään myös hetkellisesti klo 4.15 hepun herätyskelloon.

2. Yksi, kaksi vai useampi herätyskello? Kello, kelloradio, kännykkä tai ehkä jopa kukko? Vai heräätkö sisäisen kellon herättämänä?
Yksi kännykkä riittää.

3. Onko sinun helppo herätä? Pomppaatko heti pystyyn vai tykkäätkö torkkutoiminnosta?
Toisinaan on. Toisinaan torkutan kerran, toisinaan kaksi. Useimmiten nousen suosiolla torkuttamatta. Yleisesti ottaen olen aamuihminen.

4. Millainen olet aamuisin? Huonotuulinen ja hiljainen vai aktiivinen ja puhelias?
Jos en ole kovin väsynyt, voin olla ihan pirteä, iloinen, puhelias ja hyväntuulinen. Etenkin vapaapäivinä, vaikka heräisinkin aikaisin. Useimmiten haluan kuitenkin herätä ihan rauhassa, enkä ainakaan halua tehdä mitään kovin vaikeita päätöksiä heti herättyäni. En siis tykkää siitä, että heti herättyäni pitäisi tietää esimerkiksi, mitä haluan kaupasta ja mitä aion sen päivän aikana tehdä.

5. Mitä heräämisen jälkeen: kahvi ja aamun lehti, suihku ja kuteet niskaan vai ehkä koiran ulkoiluttaminen tai salilla käynti?
Arkisin ensin suihkuun heräämään. Sitten kahvia ja aamupalaa, jotka nautin koneen äärellä. Sitten vähän musiikkia taustalle ja laittautumaan.