Huh. Pelastauduin tänne blogimaailmaan, kun meinasi lipsahtaa unimaailman puolelle. Tiesin kyllä jo etukäteen, että horisontaaliasento ei ole paras lukuasento, kun kyseessä on tenttikirja. Valitettavaa, että makuuasento on kaikilta muilta kanteilta katsottuna mukavin asento lueskella. Valitettavaa, että olen työpäivän päätteeksi kovin väsynyt ja valitettavaa, että se tentti on huomenna - työpäivän päätteeksi toki. Mahdan olla iskussa! No, huomisen jälkeen ei tarvitse enää tästä blogista tenttijuttuja lukea.

Töissä oli kivaa ihan niin kuin eilen etäisesti koitin muistella. Se oli tietysti helpotus ja huojennus. Huominen työpäivä ei harmita enää ollenkaan. Nyt haluaisin taiteilla, mutta väsymys ja tenttikirja rajoittavat ikävästi. Hepulla on taas iltavuoroviikko. Haiskahtaa tylsältä illalta.

Ai niin! Tällaiseen törmäsin: Opintoraha.fi

Siellä voi allekirjoittaa eduskunnalle syksyllä luovutettavan adressin opintorahan korotuksen puolesta. Adressi vaatii opintorahaan 15 prosentin korotusta ensi vuoden alusta lähtien.

"Opintorahaa ei ole korotettu 90-luvun alun jälkeen, päinvastoin, vuonna 1995 sitä leikattiin. Opintorahan ostovoima on laskenut viidenneksen, eikä opintoraha enää aikoihin ole riittänyt kattamaan elämisen kustannuksia.

Hallitus ei ole ottanut opintorahan korotusta vuoden 2007 budjettikehykseen, mutta eduskunnalla on vielä mahdollisuus korjata asia. Allekirjoittamalla adressin voit kertoa kansanedustajille, että sinunkin mielestäsi nyt on aika korottaa opintorahaa."

Ei ehdi enää meikäläisen kitkutusta helpottamaan, mutta jospa perästä tulevia auttaisi.