Lauranen haastoi minut osallistumaan mielenkiintoiseen Weird Habits - meemiin, joka tässä nyt kääntyy kätevästi suomeksi.

Homman nimi: Kirjoitan Laurasen haastamana merkinnän, jossa paljastan viisi omituista tapaani. Tämän jälkeen valitsen seuraavat viisi ihmistä, jotka haastan tekemään saman perästä.
Heidän tulee myös kirjoittaa nämä säännöt merkintäänsä. Linkitän haastamani ihmiset tämän merkinnän loppuun ja käyn ilmoittamassa heidän kommenttilaatikkoihinsa haasteesta ja tästä merkinnästä.

Laurasen tavoin olen lisännyt joitain puolustuksen sanoja tai selityksiä liittyen näihin tapoihini. Pyysin heppua auttamaan tapojeni hahmottamisessa. Hän totesi ensin: "Kulta, en millään jaksaisi alkaa riitelemään sun kanssa." - hähh? :D Pakotan hepun nyt kertomaan asiat niin kuin ne ovat. Saatanpa jopa vastapalvelukseksi paljastaa pari hepun omituisuutta.. vaikka olen tainnut tehdäkin niin viimeksi eilen.

Herkku (4 ensimmäistä hepun silmin)

1. Voisin istua suihkun lattialla kuumassa suihkussa ikuisesti samaa liikettä toistaen

Mietiskelen suihkussa. Siellä on syntynyt valtavasti hienoja ideoita ja auennut monia solmuja. Vilukissana viihtyisin tietysti vaikka kuinka pitkään lämpimässä. Ja jotta pysyisin lämpimänä, teen huomaamattani suihkukädellä samaa liikettä olkapäiltä polville ja takaisin. Loputtomiin.

2. Omituiset asennot

Tykkään istua mm. tietokoneen ääressä tuolilla siten, että toinen jalka taitettuna takapuolen alle, toinen jalka koukussa edessä. Usein leuka nojaa koukussa olevan jalan polveen.Tämä on itselleni luontainen asento. Muistan äitini istuneen samanlaisessa asennossa aamupalapöydässä, kun olin lapsi. Hepusta tämä on äärettömän kummallista, koska hän ei edes taivu sellaiseen asentoon.

Toista asentoa heppu kutsuu mytyksi. Asentoon mennään laskeutumalla lattialle polvilleen. Sen jälkeen taitetaan yläruumis reisien päälle ja nojataan kyynärpäät lattiaan. Tässä asiassa on mainio lukea esimerkiksi päivän lehti.

3. Minulla on 'piiloenergialaakso'

Jaksan kuulemma raivota, vaikken jaksaisi tehdä yhtään mitään muuta. Samaa piiloenergialaaksoa on käytetty muun muassa morsiuspukujen sovittamiseen.

4. Innostuminen a.k.a. hurahdus

Kun innostun jostain, innostun kunnolla - hurahdan. Muu maailma raivautuu tieltä kuin itsestään. Hepusta on käsittämätöntä muun muassa se, että saatan jopa unohtaa syödä. Heppu havainnollisti asiaa esittämällä (liitoitellun!) vuoropuhelun:

Heppu: Mitäs oot tehny tänään?
Herkku: Ladannu netistä 16 tuntia fontteja, kun ne on niin ihania.

5. Värittämisen tarve

Kyllästyn helposti, jos joudun istumaan tunteja paikoillani pelkästään kuunnellen. Opinnoissani etenkin. Jos osaisin piirtää, viihdyttäisin itseäni piirrellen. Piirtäminen ei oikein luonnu, joten värittäisin mielelläni. Aika pieniä kuvia, joissa on paljon yksityiskohtia. Mieluummin värikynillä kuin tusseilla. Odottelen, josko Tiialta tulisi enemmänkin materiaalia.

Bonus track: Heppu

Ei voi syödä eväsleipää, josta on aiemmin haukattu pala.
Kerran hepun tehdessä eväsleipiä töihin haukkasin yhdestä leivästä palan! Virhe! En olisi ikinä uskonut, että se voi olla niin vakava juttu.


Näitä oli yllättän vaikea keksiä siihen nähden, että saan usein kuulla olevani outo. Lähinnä hepulta, joka pääsee tarkastelemaan eniten outouksiani. Itsehän monelle tavalleen on sokea. Hepusta ei ollut nyt sanottavaa apua, joten saalis jäi vähän vaisuksi. Todennäköisesti näitä alkaa tulvia mieleen pian tämän merkinnän julkaisemisen jälkeen.

Haastan heidät:
Matonen
Tiia
Anada
Sari
Pagisija