Minulla on nykyisin tapana ostaa joku edullinen pokkari aina viikonlopuksi. Aivan sattumalta löysin pari viikkoa sitten Sokoksen alennuspokkareista Harlan Cobenin Ei sanaakaan (Tell no one, 2001). En ollut aiemmin pannut kyseistä kirjailijaa merkille, mutta enpä ole juuri trillereitäkään harrastanut. Älyttömän hyvä kirja!

Siispä viime viikonloppuna lähdin etsimään lisää Harlan Cobenia. Suomalaisesta kirjakaupasta löytyi kuin löytyikin toinen Coben, Sillä tiellään (Gone for good, 2002). Tässä kirjassa sivuja piisasi yli neljänsadan ja luin juuri silmäkulmiani pyyhkien viimeiset sivut.

Taitavat mennä kaikki Cobenit lukuun nyt. Neljätoista kirjaa häneltä kaikkiaan ilmestynyt, tuorein kuukausi sitten. Suomennoksista en vielä tiedä. Ja mitä huomasinkaan virallisilta kotivuiltaan! Englannissa on eilen saanut ensi-iltansa elokuva tuon Tell no one -kirjan pohjalta. Olisipa mahtava nähdä se!

On aina niin huippua tehdä itselle uusi aluevaltaus, eli löytää uusi kirjailija ja todeta, että ammennettavaa löytyy useamman kirjan verran ja lisääkin pitäisi olla tulossa. Niin, että ajattelin vain suositella muillekin.