Aamuinen skenaario Herkkulan sängyssä:
Minä: Uhhhh.. mulla on päänsärky!
Heppu: Sulla on myös ihana peppu. Asiat voisivat olla siis huonomminkin.

Meillä oli eilen pari poikaa kylässä. Kaljaa ja pannukakkua. Minulla oli omat jutut kesken, enkä lähtenyt mukaan, kun pojat siirtyivät seuraavaan osoitteeseen jatkamaan iltaa. Sovittiin kuitenkin, että heppu soittaa, jos lähtevät baariin. Pelasin kaikessa rauhassa Line Strategya ilmoituksen tullessa ja kerroinkin, etten jaksa lähteä mihinkään.

Seuraavassa hetkessä huomasin, että minullahan on ihan järkyttävän tylsää! Jääkaapissa oli siideri, joten korkkasin sen. Hiukset auki, hieman meikkiä ja uudet pöksyt jalkaan. Olin baarissa jo ennen kuin sankarit itse ehtivät sinne. Olin myös ehtinyt tilata oluen ja tunnistaa eräästä pöydästä pari vanhaa kaveria, joita en ollut nähnyt vuosiin.

Jatkoimme osalla porukkaa vielä toiseen baariin yksille. En tajua, mistä se hirveä päihtymys iski! Join ihan totta yhteensä vain kolme isoa tuoppia. Taisin juoda ne aika tyhjään vatsaan ja tavallista nopeammassa tahdissa, mutta silti. Kotimatkalla tein jotain, mitä en tee  i k i n ä - tilasin grilliltä ranskalaiset, kun pojat vetivät joitain perinteisiä megahampurilaisia. En muista, milloin olisin viimeksi syönyt grilliruokaa. Nyt oli ihan pakko. Kotona makasin sängyssä ranskalaislautanen vatsan päällä ja maailma pyörien söin muutamia ranskalaisia ja tuskailin, milloin voisin sulkea silmäni voimatta pahoin. Uskomatonta.

No, nyt on ihan hyvä olo, nukuin makeasti ja aamupalakin on syöty (ja särkylääke nautittu). Heppu syö tuossa niitä eilisiä ranskalaisia, jotka korjasi jossain vaiheessa jääkaappiin. Uhhuh.