Kirjoitettu noin klo 14

Ongelmia Vuodatuksessa

Vuodatus oli ilmeisesti taas ruuhkautumisesta katollaan, joten naputtelen pitkästä aikaa asiani WordPadilla. Tätä ongelmaa on nyt viime aikoina ilmennyt, mutta Tuomas-poloinenkin on sairaslomalla.

Harmillisia nämä nyt ilmenneet toistuvat ongelmat, koska arvostan Tuomaksen työtä ja pidän Vuodatuksesta tosi paljon. Kuitenkin arvostan myös täyttä toimivuutta ja varmuutta. Harmillista siksikin, että katkoksen vuoksi lähes jokainen Vuodatuksen blogi haamupäivittyy Blogilistalla ja siinä on monen sivun suosikkilista hivenen solmussa.

Tekniikan ihmemaailma

Aamulla muistin, että taloudessahan on tätä nykyä mikroaaltouuni! Lämmitin siis hieman eilistä pannukakkua aamupalaksi. Vaihtelua, koska olenhan tottunut nauttimaan eilispäiväiset pannarit kylminä. Viikonloppuna kaappeja järjesteltäessä totesin käytössäni olevan myös munankeittimen ja voileipägrillin, jotka ovat ilmeisesti aikoinaan tulleet lahjan muodossa.

Isoin ilo lienee kuitenkin dvd-laitos. Sellaistahan en ole eläissäni omistanut, enkä videoitakaan enää vajaaseen kymmeneen vuoteen. En ole vielä oikein älynnytkään, että nyt voin milloin tahansa lampsia kirjastoon tai Makuuniin elokuvanautinnon nimissä. Televisiokin on neljä kertaa lainatelevisiotani suurempi.

Kaikenlaista! Kyllä tässä on melkein kuin Liisa Ihmemaassa, sen verran vähällä olen itse tottunut olemaan. Pakastinta kaipaan, sitä tässäkään huushollissa ei ole.

Postissa

Postimerkit olivat loppuneet, joten lähdin postittamaan ulkomaan kirjeenvaihtoni ihan Postiin asti. Tulin samalla ennakkoäänestäneeksi, kun sellainen tiski oli niin sopivasti siinä tyrkyllä. Kätevää, kun olin kantanikin jo päättänyt. Ei tarvitse sunnuntaina lähteä erikseen sitä asiaa toimittamaan. Ehdin juuri sopivaan väliin, koska jälkeeni toimipaikka pelmahti täyteen ikäihmisiä.

Sen verran olin häkellyksissä äänestyksen johdosta, että unohdin ostaa ylimääräisiä postimerkkejä. Tarkoitus oli täyttää pöytälaatikon postimerkkivarastoa, ettei tarvitse jatkuvasti laukata ostamassa.

No hyi saatana!

Ötököillä on normaalia tuhdimpi hajumeininki, kun puunasin muutossa asumukset putipuhtaiksi ja nyt on muukin ympäristö kokonaan uusi. Se tarkoittaa sitä, että kaikki voimavarat on käytettävä reviirin merkitsemiseen. Joidenkin pikkuötököiden elämässähän on niin, että jos asumusta siivoaa liian hysteerisesti, eläimet alkavat erittää hajua tavallista enemmän. Ne eivät ymmärrä, miksi hajumerkit eivät pysy ja nostavat volyymiä. Hetkeksi. Tilanne kyllä asettuu tästä.

Heppu se ei sitten jaksanut odotella. Mitään ajattelematta hyökkäsi juuri huoneeseen, jossa satuin vielä itse olemaan, ja suihkutti sinne mieshajustettaan. Voi jessus, voiko tyhmempää ratkaisua keksiä!! Jokainen järkevä ihminen tietää, että hiemankin ylimitoitettu hajuste kuvottaa ja aiheuttaa päänsärkyä. Voitte kuvitella, kuinka täällä kaikkialla nyt velloo lähes silmiä kirvelevä mieshaju. Helvetti! Enpä ihmettelisi, vaikka tuolla makaisi kohta kaksi ötökkää ketarat ojossa.

Järkeä saa käyttää ja ajatellakin sopii ennen kuin toimii. Olin puhelimessa äidin kanssa, kun hyökkäys tapahtui. Äiti sai osan pillastumisestani korvaansa ennen kuin sain puhelimen kiinni. Itselläni oli mielessä useampikin sopuisa ja miellyttävä ratkaisu hajuongelmaan, mutten ehtinyt keskustella asiasta, kun tämä toiminnan mies jo toteutti oman älynväläyksensä. Raivostuttaa!! Ja raivostuttaa takuulla niin pitkään kuin hivenkään tästä löyhkästä leijuu yhdessäkään nurkassa.

#¤%@/)()/% ARMOA!!!

Kirjoitettu klo 16:20 (leppyneenä)

Kirjaostoksilla huonekaluliikkeessä

Päätiin käväistä tarkistamassa läheisen osto- ja myyntiliikkeen tarjonnan. Olisin mielinyt sieltä kaksi hyvää tuolia (yhteensä 4 euroa), jotka olisivat kaivanneet uuden maalin pintaansa. Maalaaminen ja kunnostaminen ovat mukavaa puuhaa, mutta saisin ne kuntoon varmastikin vasta kesällä, joten annoin olla. Vastaavia tuoleja tulee aika usein vastaan. Samanlaiset tummanruskeaksi petsatut ovat keittiössä ja ne taisivat maksaa yhteensä alle 10 euroa myös.

Olin kokonaan unohtanut, että kyseisessä putiikissa on myös käytettyjä kirjoja. Nyt niitä olikin niin runsaasti, että kaikki olivat viidenkymmenen prosentin alennuksessa. Sain päähäni, että siellähän voi hyvinkin olla Anni Polvaa! Kävin hyllyjä tunnollisesti läpi. Kannatti! Kovakantinen Kohtalokas lomamatka (julkaistu vuonna 1974 nimellä Tule ja puserra) löytyi alennettuna hintaan 50 senttiä. Kuudes oma Anni Polvani.

Käsiini osui myös Aira Samulinin Soturi ja sunnuntailapsi (1987). Olen aiemmin lukenut Airan nuoruusvuosista kertova kirjan Auringonpimennys (1989). Kirja oli kiehtova ja olen ilman muuta kiinnostunut lukemaan myös Samulinin lapsuusvuosista. Lisäksi löysin myös jotain sellaista, mistä en voi vielä kertoa.

Vuodatus ei toimi vieläkään. Harmillista.
Tekisi mieli pystyttää varablogi.

Tämän kirjoituksen kommentteja löytyy myös evakkopaikasta.