Nyt ei taas vuorostaan oikein suju. Ruokahalu on jossain matkoilla, mutta myslihän auttaa aina. Marjainen muromysli. Kaadan tyytyväisenä mysliä kulhoon ja otan jääkapista maidon. Varmistan päiväyksen. Ai, tää on jo joitain päiviä vanhaa. Tohtiikohan sitä enää kahviinkaan yrittää. Olen myös unohtanut nostaa rahaa, joten en saa ostettua koulusta mitään. Lainasin jo eilen samasta syystä rahaa.

Mutta! Eräs tärkeältä tuntuva asia. Vakiolukijat saattavat muistaa matkaunisarjani, jossa pääsin äskettäin viimein perille asti nähtyäni samantyyppisiä unia vuosikaudet. On olemassa eräs toinenkin tyypillinen uni, jota olen nähnyt aina toisinaan reilun kymmenen vuoden ajan. Tässä unessa joudun uhkaavaan tilanteeseen ja koitan soittaa apua (muistan, kun soitin sitä kymmenen vuotta sitten puhelinkopista!). En vaan jostain syystä saa numeroita oikein, en muista numeroa, puhelu ei yhdisty tai mitä nyt ikinä - en saa apua.

Viime yönä sain lopulta apua! Kotiini yritti hyökätä joukko sekaisin menneitä ihmisiä, vanhoja kavereitani itse asiassa. Pidin ovea kiinni ja sormet eivät vain suostuneet näppäilemään oikeaa numeroa. Sitten tein jotain, mitä en ole koskaan aiemmin tajunnut näissä unissa tehdä. Soitin numeroon, joka ensimmäisenä tuli muistiosta vastaan. Siellä vastasi nainen, jolle huusin, että sen täytyy heti soittaa hätänumeroon ja pyydettävä poliisit osoitteeseen, joka oli vanha kotiosoitteeni lukuisia asuntoja ja yli 15 vuotta sitten. Osoite oli kuitenkin oikein, koska olin juuri siinä asunnossa unessa. Ja niin kaartoi poliisiautoja pihaan ihan kaksi kappalein. Tilanne saatiin rauhoitettua ja jopa sovin asian näiden ihmisten kanssa, jotka olivat ensin uhanneet minua.

Kaksi vuosia kestänytttä unta on siis lyhyen ajan sisällä saatu viimein onnelliseen päätökseen. Olisipa mielenkiintoista tietää, mitä päässäni on tapahtunut. Ilmeisesti jotain ratkaisevan hyvää, joka ei kuitenkaan ihan vielä näy tietoiselle minälleni.

Eiiihh! Vesi oli kiehumassa pussipuuroa varten. Menin äsken avaamaan pussia kulhoon. Laatikko oli tyhjä. Armoa!