Haaveilin lainaavani äidin ompelukonetta muuton jälkeen, kun täällä on niin hyvin tilaa askarrella. Valitettavasti äidin ompelukoneessa on jokin ongelma. En tiedä ompelukoneista tai niiden huollosta mitään - kannattaisiko moinen? Ompelukone olisi nimittäin saatava!

Syksystä asti on ollut kasvava himo ompeluun. On ideoita, joita minäkin kärsimättömänä ja taitamattomana voisin toteuttaa. Olin jo turvautumassa kangaskaupan ompelukoneeseen, jolle voi varata ajan, mutta ei sitten tullut sinne asti lähdettyä missään välissä. Eikä sinne oikein omien vanhojen kankaiden kanssa oikein kai ilkeäisi mennäkään. Ajatuksena kun on tehdä myös vanhoista vaatteista uusia.

Oijoi. Ompelisin ihan liekeissä, jos vain voisin. Voisin yrittää opetella jotain uuttakin. Vaatteiden lisäksi tekisin ainakin sisustusjuttuja ja laukkuja. Olisi mahtavaa ideoida ja kokeilla kaikkea niin kuin joskus teinivuosina tein. Kai sitä nyt voisi taas leikkiä hieman vaatesuunnittelijaakin.

Paljon ovat mielessä pyörineet ammatinvalintakysymyksetkin. Tuo luova puoli huutaa lisää oppia ja keinoja tulla ulos. Hetkittäin tulee sellainen olo, että ehkä en olisikaan perheemme musta lammas. Ehkä luovuuden kehitys on vain vienyt pidemmän aikaa kuin perheen muilla naispuolisilla jäsenillä. Ehkä sille alkaa vasta nyt olla elämässäni tilaa?

34606.jpg

Katsokaa, oi katsokaa! Kootut tilitykset -blogin Ms. T aka. Tilly Thys on perustanut ulkoasublogin! Loistava idea. Ja minä tietysti kärppänä anomassa lupaa soveltaa tätä oivallusta. Jalo ihminen, lupa nimittäin heltisi!